Informacje o produkcie

Olej tamanu 50 ml

Producent: Nacomi
Produkt niedostępny
Wysyłka w dni
Koszt od 6.50
30.86 / 1szt.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

Olej tamanu  50 ml
PEŁEN OPIS

Już starożytne, polinezyjskie plemiona odkryły cudowne właściwości oleju Tamanu. Przez mieszkańców stosowany był jako lek na wiele schorzeń i chorób. Dzisiaj jego cudowny wpływ na skórę docenią posiadaczki cery trądzikowej i problematycznej. Jeśli wypryski nie zniknęły wraz z okresem dojrzewania, olej Tamanu powinien na stałe zagościć w Twojej kosmetyczce.

Drzewo Tamanu jest charakterystyczne dla rejonów południowej Azji i Afryki. Jego właściwości są znane od wieków, już starożytne plemiona wykorzystywały poszczególne części drzewa do leczenia wielu przypadłości i chorób. Drzewo uważane było za święte i zamieszkiwane przez niewidocznych bogów. Po dziś dzień doceniamy lecznicze właściwości najpopularniejszego specyfiku wytwarzanego z tego drzewa, czyli oleju Tamanu, który jest otrzymywany poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców. Byśmy mogli cieszyć się drogocennymi właściwościami oleju musi zostać zużyte 100 kg owoców, na otrzymanie 5 kg oleju. Jest to jeden z czynników wpływających na dość wysoką cenę. Jednak działanie rekompensuje poniesione koszty.

Olej Tamanu to w 100% naturalny zimno tłoczony, o charakterystycznym ziołowym, odrobinę korzennym zapachu. Olej ten jest płynny, gęsty w kolorze żółtym - do brunatnego. Sprowadzamy do wprost z z dalekiego Madagaskaru. Wykazuje niesamowite właściwości gojące, przeciwzapalne dlatego jest wspaniałym rozwiązaniem dla posiadaczek cery tłustej i problematycznej.

• goi blizny, zranienia i drobne zadrapania
• niespotykane właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne
• wspomaga leczenie trądziku
• ma silne działanie rozjaśniające blizny
• działa przeciwgrzybicznie i antyoksydacyjnie
• zwalcza wolne rodniki
• wzmacnia barierę lipidową
• hamuje ubytek wody w skórze
• nawilża
• działa regenerująco i łagodząco
• doskonale radzi sobie ze świeżymi rozstępami
• posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy i oleinowy)
• bardzo dobrze sprawdzi się w leczeniu ukąszeń owadów
• łagodzi odmrożenia, stany zapalne i opryszczkę
• polecany przy łuszczycy, trudno gojących się odmrożeniach i owrzodzeniach


Sposób użycia:

  • TWARZ I CIAŁO: nanieść niewielka ilość na skórę twarzy, ciała. Delikatnie wmasować. Pozostawić do wchłonięcia
  • WŁOSY: Nadaje się do olejowania włosów i skóry głowy


Skład INCI:

100% Calophyllum Inophyllum Oil.

 

Szczegóły

Kraj producenta: Polska

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel