Informacje o produkcie

Naturalny olej z pestek malin

Produkt niedostępny
Wysyłka w dni
Koszt od 6.50
22.85 / 1szt.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

Naturalny olej z pestek malin
PEŁEN OPIS

Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek.Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

Malina (Rubus) - Inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne.

 

Sposób użycia:

- stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
- natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym
- zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łocznej.

- stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie.
- dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%
- dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrność
- kąpiel ujędrniająco-regenerująca.
- przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu
- odświeża skórę po oplaniu

 

Skład INCI:

Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oi.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel